Księga gości
osób on-line: 1
odwiedziło nas 19102 osób!
GdzieWesela.pl poleca ten lokal

Jadłospis


W przypadku każdej imprezy ostateczna cena jest uzależniona
od szczegółowych ustaleń z klientem.

Menu opracowaliśmy na podstawie 17-sto letniego doświadczenia

w organizacji imprez.


Jest ono podzielone na zestawy, zróżnicowane w zależności

od ceny.

Przykładowe menu:


jadłospis 1 | jadłospis 2 | jadłospis 3

 



Jadłospis 1:


Dania główne:
  1. Rosół z makaronem
    Ziemniaki z koperkiem
    • Kotlet nadziewany pieczarkami
    • Kotlet de'volaille
    • Kotlet mielony
    • Filet w jajku
    • Udko pieczone
    • Mięso gotowane z rosołu
    • Kapusta biała zasmażana
    • Bukiet surówek
  2. Lody płonące z owocami
  3. Flaki
  4. Barszczyk czerwony z uszkami
  5. Wieprzowina w sosie słodko - kwaśnym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej
  6. Tort
  7. Żurek z jajkiem i szynką
Poprawiny:
  1. Solianka
  2. Bigos, kotlet schabowy, ziemniaki pieczone
  3. Kluski śląskie z mięsem, surówka ze świeżych warzyw
Zakąski:
  1. Kurczak faszerowany
  2. Galantyna na ostro i słodko
  3. Schab nadziewany śliwką, morelą, oliwkami
  4. Tymbaliki wieprzowe
  5. Jajko faszerowane pieczarkami
  6. Jajko z majonezem
  7. Śledzie po królewsku
  8. Śledzie po litewsku
  9. Sałatka hawajska
  10. Sałatka grecka z serem feta
  11. Półmisek wędlin: szynka wp., polędwica, baleron, salami, kabanosy
  12. Pieczywo jasne i ciemne, masło
  13. Stół słodko - owocowy
  14. Herbata, kawa
  15. Napoje gazowane, sok jabłkowy, woda z cytrusami i miętą



(do góry)

Jadłospis 2:


Dania główne:
  1. Rosół z makaronem
    Ziemniaki z koperkiem
    • Kotlet de'volaille
    • Kotlet Wiktoria
    • Kotlet szwajcarski
    • Nuggetsy
    • Schabowy
    • Udko pieczone
    • Mięso gotowane z rosołu
    • Kapusta biała zasmażana / buraczki / marchewka z groszkiem (do wyboru)
    • Bukiet surówek
  2. Lody płonące z owocami
  3. Flaki
  4. Barszczyk czerwony z pasztecikiem
  5. Gulasz węgierski z kaszą gryczan / filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym z ryżem (do wyboru), sałatka ze świeżych warzyw
  6. Tort
  7. Żurek z jajkiem i szynką
Poprawiny:
  1. Solianka
  2. Bigos, kotlet schabowy, ziemniaki pieczone
  3. Kluski śląskie z mięsem, sałatka ze świeżych warzyw
Zakąski:
  1. Kurczak faszerowany
  2. Galantyna na ostro i słodko
  3. Schab nadziewany śliwką, morelą i oliwkami
  4. Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
  5. Jajko z majonezem
  6. Jajko faszerowane pieczarkami
  7. Jajko z pastą łososiową i kawiorem
  8. Ryba po grecku
  9. Tortilla vege
  10. Śledzie po królewsku
  11. Śledzie po litewsku
  12. Sałatka  grecka z serem feta
  13. Sałatka hawajska
  14. Półmisek wędlin: szynka wp., polędwica, baleron, salami, kabanosy
  15. Pieczywo jasne i ciemne, masło
  16. Napoje gazowane, sok jabłkowy i pomarańczowy, woda z cytrusami i miętą
  17. Stół słodko-owocowy
  18. Kawa, herbata



(do góry)

Jadłospis 3:


Dania główne:
  1. Rosół z makaronem / zupa cebulowa / krem z pieczarek
    Ziemniaki z koperkiem
    • Kotlet szwajcarski
    • Kotlet egzotyczny
    • Kotlet Wiktoria
    • Kotlet de'Volaille
    • Kotlet schabowy
    • Kotlet szejka
    • Kieszonki ze szpinakiem
    • Nuggetsy
    • Udko faszerowane
    • Mięso gotowane z rosołu
    • Kapusta zasmażana na słodko / marchewka z groszkiem / kalafior, brokuły  (do wyboru)
    • Bukiet surówek
  2. Lody płonące z owocami
  3. Flaki / wieprzowina po burgundzku
  4. Barszczyk czerwony z pasztecikiem i krokietem
  5. Karczek duszony w sosie własnym / kotlet staropolski w sosie myśliwskim (do wybory),kopytka / kluski śląskie / kluseczki półfrancuskie  (do wyboru), sałatka ze świeżych warzyw
  6. Tort
  7. Żurek z jajkiem i szynką
Poprawiny:
  1. Solianka / Zupa meksykańska
  2. Bigos, kotlet schabowy, pieczone ziemniaki
  3. Kluski śląskie z mięsem, sałatka ze świeżych warzyw
Zakąski:
  1. Kurczak faszerowany
  2. Galantyna na ostro i słodko
  3. Schab nadziewany śliwką, morelą, oliwkami
  4. Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
  5. Roladki ułańskie
  6. Jajko z majonezem
  7. Jajko z pastą łososiową i kawiorem
  8. Jajko faszerowane pieczarkami
  9. Łosoś wędzony na cieście francuskim
  10. Pstrąg faszerowany
  11. Ryba po grecku
  12. Tortilla z łososiem / vege / z paluszami krabowymi
  13. Pasztet staropolski
  14. Śledzie pod pierzynką
  15. Śledzie po litewsku
  16. Sałatka z serem feta
  17. Sałatka hawajska
  18. Półmisek wędlin: szynka wp., polędwica, baleron, salami, kabanosy
  19. Pieczywo jasne, ciemne, masło
  20. Herbata, kawa
  21. Napoje gazowane, soki, woda z cytrusami i miętą
  22. Stół słodko-owocowy
Zamienniki:
  1. Zupa krem z pieczarek/ groszku/ brokułów/ marchewki z groszkiem ptysiowym, grzankami lub prażonymi płatkami migdałowymi
  2. Rosół z kołdunami, consome (z naleśnikami, mięsem i zielonym groszkiem)
  3. Francuska zupa cebulowa z grzankami
  4. Wieprzowina w sosie burgundzkim
  5. Frytki, smażone kulki ziemniaczane, talarki
  6. Deska serów

(do góry)